Saturday, April 03, 2010

The Answers: Presidential Unit Citation Submarine Questions


.
.
.
.
.

For background see Presidential Unit Citation Submarine Questions of the Week: 3-30-2010




ANSWERS to QUESTIONS of the WEEK
.
1 - Which WW2 U.S. submarine was this?
ANS: USS SALMON (SS-182)
.
2 - Her surface displacement was practically identical to the recently sunk South Korean naval corvette. What was the standard displacement (surface) of this sub?
ANS: 1,435 long tons (1,458 t) standard, surfaced[3]

.
3 - The sub's patch emblem is shaped like one of the playing card suits. Which one?
ANS: HEARTS (see above)
.
4 - How many submarines were ever awarded The Presidential Unit Citation during WW2?
ANS: 5 = 4 (ARCHERFISH, BARB, SEALION, TRIGGER) source + 1 (SALMON) source

.
5 - How many submarines were awarded Presidential Unit Citations during the Cold War (1947 - 1991)?
ANS: 4 - (NAUTILUS, TRITON, HALIBUT, PARCHE) source

.
6 - How many of the subs in the answer to 5 were awarded PUCs more than once?
ANS: 2 - (HALIBUT and PARCHE) ibid.

.
7 - How many U.S. submarines were lost (sunk) during the Cold War?
ANS: 4 - (COCHINO, STICKLEBACK, THRESHER, SCORPION) Lost from 1949 to 1968.

.
Submarines are always silent and strange.

Labels: , , , , , , , , , , , ,

1 Comments:

At 06 December, 2013 14:01, Blogger SubVet49 said...

Answers to question 4 and 5 are incorrect.

Question 4: During World War II, there were 36 boats awarded the PUC 11 for single patrols and 25 for multiple patrols (but only one award given).

Question 5: During the Cold War era, there were 16 boats awarded the PUC, all for single patrols.

The USS Parche SSN-683 was awarded 9 of the 16 PUC awards, along with 10 NUC and 13 Navy E, became the most decorated ship in US Navy history.

The source for this information is US Navy Awards website, as follows
https://awards.navy.mil/awards/webbas01.nsf/(vwWebPage)/home.htm?OpenDocument

 

Post a Comment

<< Home

| Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com